Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Wellness vakantie
Eén dagje wellness kan al aanvoelen als een complete vakantie. De warmte, ontspanning en eventuele massages en andere behandelingen zijn pure verwennerij voor lichaam en geest. Stel je voor wat een complete wellness vakantie voor positief effect heeft!

Lichamelijke en geestelijke verwennerij

De fijnste plekjes »

Naar de sauna tijdens je wellness vakantie

Wist je dat sauna’s bij de Vikingen een soort gezondheidscentra waren? Een sauna was een hygiënische en weldadige plek om gezond te blijven, verkoudheden en andere kwalen ‘eruit te zweten’ en zelfs kinderen te baren.

Nog steeds kan een bezoekje aan een wellness centrum je gezondheid een oppepper geven. De afwisseling van warm en koud is goed voor de bloedsomloop en dat geldt ook voor massages en andere wellness behandelingen. Ook je weerstand vaart er wel bij als je af en toe naar de sauna gaat. Voor een vakantie waarin je even helemaal wilt bijkomen, is wellness dus eigenlijk een heel goed idee!

Gezonde voeding

Om al die weldadige effecten extra kracht bij te zetten, kun je op wellnessbestemmingen vaak lekker en gezond eten. De lekkerste sapjes en salades zorgen ervoor dat ook je inwendige mens helemaal bijkomt tijdens je wellnessvakantie. Enne… geen zorgen: af en toe ‘zondigen’ kan en mag ook.

Stralend terug van je wellness vakantie

Om het helemaal af te maken, kun je in een wellness centrum vaak ook nog eens werken aan je uiterlijke schoonheid. Laat je verwennen door de manicure of pedicure en verwen je huid eens met wat extra aandacht. Allemaal van die dingen die er thuis net wat te vaak bij inschieten.

Een wellness vakantie is meer

Maar dat is nog niet alles. Tijdens een wellness vakantie zit je niet de hele tijd in een bad of sauna. Tussendoor kun je eindelijk weer eens een goed boek lezen of bijpraten. Kies je voor een spa met een mooi buitengedeelte of in een natuurgebied, dan kun je daar lekker van de zon genieten of mooie wandelingen maken.

Met al die warmte, ontspanning en tijd voor jezelf kan het niet anders of je komt als herboren terug. Nu alleen nog een fijn plekje vinden waar je jezelf zo in de watten gaat leggen. We hebben de mooiste adressen voor je geselecteerd!

Bekijk ook onze selectie kleinschalige spa & wellness adressen
Lichamelijke en geestelijke verwennerij

Totale ontspanning op vakantie? Boek een wellness vakantie! Geniet van een spa, sauna, hot tub, whirlpool en massages. Kijk snel!