Even geduld...

Een huisje huren in het bos is in alle seizoenen een goed idee. Maar in de herfst nog net een beetje meer. Wanneer je ’s ochtends de herfst in de lucht ruikt, de eerst dauw zichtbaar is en de zon laag door de bomen verschijnt, dan wil je in het bos zijn! Met gekleurde bladeren boven je en knisperende bladeren onder je. We tippen je de mooiste boshuisjes.

Een wandelpad onder de gekleurde bomen en een paard in de wei

Buitenhuisje Berg en Dal

In de bossen van het heuvelachtige Berg en Dal ligt dit Buitenhuisje. Een luxe vakantiehuisje voor maximaal drie personen. Je trouwe viervoeter mag mee! Vanuit huis kijk je uit op een beukenlaan met machtige bomen, stel je die eens voor in de herfst. Wandelingen starten direct voor de deur. Over de heuvels naar Groesbeek, richting Duitsland of naar de Ooijpolder. Het landschap is indrukwekkend en gevarieerd. Ook als je geen zin hebt om eropuit te gaan, vind je hier een heerlijke huisje in het groen, om lekker niets te doen.

Buitenhuisje Berg en Dal – Zevenheuvelenweg 61, Berg en Dal

Uitzicht vanuit Buitenhuisje Berg en Dal, in de herfst met een lange rij bomen met gekleurde bladerenEen huisje in het bos, met ligstoelen in het gras voor de openslaande deuren.

Slapen op de Heide

Een wit idyllisch huisje in het bos. Aan de rand van vennen en heide. Het charmante huisje met rood-met-witte luiken heeft plek voor 5. De houtkachel biedt gezelligheid en warmte op koude dagen. Op mooie dagen is het zo fijn buiten te zijn. Maak voor het ontbijt een wandeling over De Strijbeekse Heide, ga met een boek zitten mijmeren aan een ven, zie de ochtendnevel langzaam optrekken…

Slapen op de Heide – Bergweg 1, Strijbeek

Een idyllisch wit huisje in het bos.

Boshuisjes Friesland

In het Friese Appelscha liggen twee geweldige boshuisjes: Boshuis Nij Hildenberg en Boshuis Friesche Duin. Zwarte houten huizen met een Scandinavisch interieur. Vakantiehuizen waar je eenmaal binnen moeilijk weer buiten komt, zo fijn! Een houtkachel, gezellige zithoek, kaarsen, licht en zonnig ingericht, grote ramen en bij Boshuis Friesche Duin openslaande tuindeuren. Uitkijkend op het groen, wakker worden met kwetterende vogels. Beiden met plaats voor 8 personen.

En dan de omgeving… je wandelt en fietst vanuit huis in enkele minuten naar Nationaal Park Drents-Friese Wold, waar zandduinen, heidevelden en bossen elkaar afwisselen.

Boshuis Friesland – Schapendrift, Appelscha

Boshuis in Friesland met een Scandinavisch interieur: grijze banken, een betonnen vloer, witten muren, stoere houten balken en een witte keuken.

Een zwart houten boshuis in de bossen van Appelscha.

Huisje van Hout in Drenthe

Aan de rand van het Drentse Norg ligt verscholen tussen de bomen het Huisje van Hout. Een knus 4-persoons vakantiehuisje waar je je terug trekt met goed gezelschap en een stapel boeken. Zo’n huisje waar het heerlijk is om een paar dagen onder te duiken. Met een kop thee bij de kachel. Waar je ontwaakt met ritselende bladeren en kwetterende vogels. Waar even helemaal niets hoeft…

Huisje van Hout – Oosterduinen B, Norg

Ochtendlicht door de bomen, met nevel en een vogelhuisje in de boomEen houten huisje in het bos, met een terras met witte stoelen

Enthousiast geworden van de mooiste boshuisjes?

Heerlijk hè, al die fijne boshuisjes. We hebben nog meer heerlijke plekjes in het bos gevonden. Een B&B in de bossen bij Apeldoorn, een boswachterswoning op de Veluwe, stoere en stijlvol ingerichte pods…

Bekijk alle bijzondere plekjes voor een vakantie in het bos.