Even geduld...

Groepsaccommodaties zijn er in overvloed. Of je nu een vriendenuitje moet organiseren of voor de hele voetbalclub een groepsverblijf zoekt, je vindt ze in alle vormen en maten. Helaas hebben de groepsaccommodaties een beetje een suf en saai imago. Overal diezelfde hufterproef leren bankstellen en stoelen aan de eettafel. Sfeer & gezelligheid ontbreken, het moet vooral praktisch zijn. Jammer, het hoeft niet zo!

Tijdens onze zoektocht naar bijzondere plekjes ontdekten we een paar echte parels. Hippe, eigentijdse vakantiewoningen voor grote en kleine groepen. Verspreid over Nederland vind je de meest uiteenlopende groepsaccommodaties. Van huizen in een voormalige varkensschuur tot karakteristieke vakwerkwoningen in Zuid-Limburg, van nieuw gebouwde vakantiewoning, volledig aangepast aan alle eisen, tot villa’s aan het strand. Kijk je even mee bij deze 3 hippe groepsacommodaties:

1. Groepsaccommodatie Heerlijkheid Vijlen

In Zuid-Limburg ligt de charmante groepsaccommodatie de Heerlijkheid Vijlen, met plaats voor 14 personen. Gastheer Bas en gastvrouw Jeannette hebben de authentieke details op een mooie manier samengebracht met modern comfort. Een warme en sfeervolle groepswoning. Terras van groepsaccommodatie in de schemering

2. it Dreamlân in Friesland

Helemaal aan de andere kant van Nederland, in Friesland, liggen de nieuwe design vakantiewoningen van it Dreamlân. De woningen bieden elk plaats aan 2-6 personen en worden samen verhuurd als groepsaccommodatie voor 20 personen, met een gezellige gemeenschappelijke ruimte om te koken.

De gemeenschappelijke ruimte van de 24-persoons groepsaccommodatie.

3. ‘t Keampke in Twente

In het oosten van ons land liggen de groepswoningen van ‘t Keampke. Traditionele Twentse boerderijen in een modern jasje. Hip ingericht, je zou er zo willen wonen. En ‘t mooie is, bij Margret en Henri kan iedereen terecht!De nieuwe groepsaccommodatie voor 16 personen.

4. Hoeve Hurpesch in Zuid-Limburg

De vakwerkhoeve van Cecile en Bart in Zuid-Limburg is een pareltje. Met liefde en aandacht gerenoveerd tot een sfeervolle groepsaccommodatie. Hoeve Hurpesch heeft tien slaapkamers en negen badkamers. Een woonkamer met haard en de keuken is misschien wel het mooiste plekje in huis. Hier geeft Cecile ook graag kookworkshops. Wat denk je van een avond pizza bakken in de hout gestookte oven buiten?

5. Wiendsels in Drenthe

De Drentse groepsaccommodatie Wiendsels is aan de buitenzijde een authentieke boerderij, charmant en rietgedekt. Van binnen is het huis hip, warm en gezellig. En bovenal comfortabel. Er is plaats voor 20 personen, de slaapkamers hebben privé badkamers, de zithoek heeft een gezellige haard en buiten vind je een overdekt terras met lange tafel en stoelen. Een huis met het gevoel van thuis.

Gedekte lange tafels in het gras

6. Kasteelboerderij d’Ouffenhoff in Noord-Limburg

In kastelendorp Baarlo ligt Erfgoedlogies d’Ouffenhoff. Een van de accommodaties is Kasteelboerderij D’Ouffenhoff met plek voor 20 personen. 9 slaapkamers, 9 badkamers; wat een gemak! Veel ruimte, een speelhoek voor de kinderen en een grote tuin erbij. Huur een kok aan huis, laat een hot tub in de tuin zetten en laat de boodschappen verzorgen: iedereen vrij en blij!

Zithoek nr 2 in de kasteelboerderij met een bank en losse fauteuils

7. Nieuw Leven op Texel

Nieuw Leven op Texel is de meest duurzame accommodatie van Europa. Alleen dat is al fijn om hier te zijn. Tel daarbij de ecologische zwemvijver, de luxe kamers met eindeloos uitzicht, een sauna in de wellness suites, de vele luxe extra’s, de locatie op Texel… en je weet dat je vrienden en/of familie moet gaan verzamelen. Of je nu met 12, 24 of 36 komt; plek zat!

Dus, ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het organiseren van de familiereünie, het vriendenuitje, een brainstormsessie of workshops? Neem jij graag opa & oma mee op vakantie? Verras je gezelschap met een van de mooie groepshuizen!

Bekijk ook even het overzicht van de mooiste groepsaccommodaties.

Ontdek ook deze plekjes: