Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Een Tiny House huren
Op zoek naar een plek midden in de natuur, om op te laden, te ontspannen en rust te vinden? Huur een tiny house, een klein huisje met alles erop en eraan. Terug naar de basis zonder aan comfort in te boeten.

Wat is een tiny house?

Een tiny house is een huisje met alles erop en eraan, om in te wonen, met een oppervlakte vaak niet groter dan 50m2. De huisjes zijn veelal duurzaam gebouwd en zelfvoorzienend. Ze zijn minimalistisch ingericht en zo goed overdacht dat alles er is op die enkele vierkante meters. Kastruimte onder de trap, een bank die in een bed kan veranderen, een keuken die ook als kantoor dienst kan doen. Sommige huisjes zijn door een architect ontworpen, andere bouwwerken zijn naar eigen idee gebouwd.

Wat is het idee van een tiny house?

Tiny houses zijn niet zomaar kleine huisjes. Het idee is dat je met minder gelukkiger bent. Een kleiner huis is een kleinere last, minder zorgen, meer geluk. Ze staan vaak in het groen, dicht bij de natuur, wat bijdraagt aan je geluksgevoel. De kleine ruimte om in te leven zorgt voor meer ruimte in je hoofd. Hier geen prikkels en verleidingen.

Een Tiny House huren?

Niet alleen het permanent bewonen van een tiny house is trend, ook het huren van een klein huis is helemaal van nu. Wat mij betreft een ideale oplossing voor als je een paar dagen even terug wilt naar de basis, wilt onthaasten ver weg van alle prikkels en afleiding. Om de vrijheid van een tiny house te ervaren kan ik je van harte aanbevelen om er eentje te huren voor een weekendje of langer. Je bent veel meer op jezelf aangewezen en kunt het ook zien als een digitale detox.

Om er zeker van te zijn dat je dat weekend geniet, heb ik alvast de leukste exemplaren voor je op een rij gezet.

Ontdekt de leukste tiny houses te huur

Een foto vanuit de boomhut naar de andere cabins in het bos


Ook leuk om te lezen:
Tip: de leukste tiny houses te huur Een paar dagen langzamer leven, genieten van klein geluk en onthaasten in de natuur? Kies voor een verblijf in een tiny house. Klein, maar zo fijn! Marleen , 8 augustus 2019 Getest: Loof, cabin tussen het loof Op zoek naar een bijzonder plekje om een paar dagen te onthaasten? Ga naar Loof Cabin, verstopt in het groen, met plek voor vier personen. Marleen , 19 mei 2019 Tip: onthaasten in een Nutchel cabin Zoek je een bijzonder weekendje weg? Kies een Nutchel cabin. Net over de grens, de perfecte hideaway voor een weekend echt samen zijn. Offline! Marleen , 24 maart 2019 Tip: Slow Cabins Op meerdere nog onontdekte locaties in de Benelux kun je logeren in volledig zelfvoorzienende eco huisjes. Fijn voor een weekendje weg of wat langer! Heidi , 8 maart 2018 Tip: Slapen op een Tiny Float Slapen op het water in de haven van Andijk, dat kan op de Tiny Float. Een unieke studio met plaats voor twee personen. Marleen , 28 mei 2018 Slapen: 5x de leukste trek-ins/trekkershutten Vier vakantie in een trekkershut of een trek-in. Houten logeerplekken op een prachtige plek in de natuur. Bijzonder Plekje tipt de 5 leukste adressen. Lotte , 8 augustus 2016 Getest: Tiny-House in Drenthe Ambassadeur Lotte logeerde een nachtje in het Tiny-House van Luxe Huisjes in Drenthe. Sfeervol, knus en comfortabel overnachten. Lotte , 1 december 2016 Tips voor een romantisch weekendje weg De liefde mag gevierd worden, het liefst elke dag! Verwen je geliefde, partner, man/vrouw met een romantisch weekendje weg. Marleen , 3 februari 2019