Even geduld...

Glamping, glamorous kamperen, begon enkele jaren geleden als een trend. Inmiddels is deze comfortabele manier van kamperen niet meer weg te denken uit vakantieland. Sterker nog, glamping 2.0 is de nieuwste ontwikkeling, meer luxe en meer bijzondere concepten. Een van die nieuwe concepten is de WaterLodge van TerSpegelt. We gingen logeren om te kijken of dat glamperen 2.0 bij ons past.

WaterLodge van TerSpegelt

Op een van de eerste zonnige dagen in de meivakantie reizen we af naar het Brabantse land. Niet ver van Eindhoven ligt Recreatiepark TerSpegelt. We melden ons bij de receptie, waar stralende dames enthousiast de gasten verwelkomen. Met een informatiemap en een plattegrondje rijker gaan we op zoek naar onze WaterLodge. Dat plattegrondje blijkt geen overbodige luxe, het park is groot! Dat laatste is even slikken, van kleinschaligheid is hier geen sprake.

Over de ligging van de WaterLodges is goed nagedacht. De locatie aan het einde van de recreatieplas zorgt voor voldoende privacy. Eenmaal op je veranda uitkijkend over het water heb je er geen idee meer van wat voor groot park er achter je ligt.

Een comfortabele loungehoek op het terras boven het water.

Superdeluxe kamperen

Bij aankomst volgt een aaneenschakeling van oh’s en ah’s. ‘Mama, wat een luxe’, ‘Wauw, zo groot!’ ‘Ik slaap in de bedstee’, ‘Heb je die coole hangmat gezien?’ Als iemand onze reactie had gefilmd, dan waren de WaterLodges de rest van het seizoen volgeboekt geweest. Wat een luxe, gezelligheid en ruimte! En dat op het water… We hebben niet alleen een grote eettafel, ook een gezellige zithoek, volledig uitgeruste keuken (met Nespresso, koelkast en afwasmachine) en een eigen badkamer!

Binnen een lange eettafel, buiten een stoere picknicktafel.

Innovatie award voor de WaterLodge

Eerder dit jaar won TerSpegelt de innovatie award. “TerSpegelt biedt een mooi nieuw en innovatief product wat goed aansluit bij de wens van de reiziger die wil kamperen maar met de nodige luxe” aldus de vakjury van de Vakantiebeurs Awards. Een terechte winnaar. Safaritenten & -lodges zijn er veel, deze luxe exemplaren op het water zijn weer net even anders. Niet alleen is er veel aandacht besteed aan comfort, ook de sfeer is niet vergeten. Leuke quotes, prachtige lampen, kleine details… 

Slapen op het water

De locatie op het water geeft de WaterLodges een extra dimensie. ‘s Ochtends in alle rust ontwaken, met een kop koffie staren over het water en rustig de dag beginnen. Wanneer de zon ondergaat, waan je je even op een tropische bestemming. ‘s Nachts hoor je het water onder je bed klotsen, heerlijk!

Vakantiegevoel

Na de eerste oh’s en ah’s vindt ieder zijn weg. We ‘vechten’ om een plekje in de toffe hangmat boven het water, de kinderen rennen de speeltuin in en gaan aansluitend naar het zwembad. Hoewel ik zelf niet zo snel zou kiezen voor een groot park, brengen alle faciliteiten ook voordelen met zich mee. Ik heb geen kind aan de kinderen. Ze zwemmen, spelen, bouwen zandkastelen, knutselen op de knutselzolder, gaan tokkelen, survivallen en vermaken zich probleemloos. En ik? Ik vind rust in de hangmat en heb eindelijk de tijd voor de stapel boeken die al heel lang op me ligt te wachten. Dit is vakantie!

Praktische informatie:

Waar? Recreatiepark TerSpegelt, Postelseweg 88 Eersel
Wat? Luxe safaritenten op het water
Aantal personen: 8
Extra’s: WiFi, privé sanitair, Nespresso, afwasmachine, magnetron, loungebank op het terras, hangmat boven water, BBQ, picknickbank op terras, televisie, verwarming…
Prijs: vanaf € 290,- per weekend

Leuk: geen zin om te koken? Reserveer een tafel bij De Keizer eten & drinken, net buiten het park. Een eigentijds restaurant met groot terras aan de bosrand.

(Kleine) minpunten:

  • Zoals normaal is bij kamperen, hoor je ook hier je buren goed. Dat is deels de charme van kamperen, maar ook iets om goed te beseffen als niet-kampeerder.
  • Op een windstille dag zijn er veel vliegjes/muggen op het water.