Even geduld...

Op de fiets door Brabant

De Van Gogh fietsroute is maar liefst 335 km lang en draait om twee dingen: Vincent van Gogh en de prachtige Brabantse landschappen. Het is een unieke wijze om kennis te maken met deze wereldberoemde kunstenaar en zijn inspiratie. Lekker actief in de buitenlucht op pad, de geschiedenis ontdekken… Een combinatie van natuur en cultuur! De tour bestaat uit vijf deelroutes die elk een fase uit het leven van de grootmeester laten zien. Zo begin je in Zundert, de geboorteplaats van Vincent, en eindig je in Den Bosch; de enige plaats in Brabant waar originele Van Gogh’s te zien zijn.

Fietsroute van het jaar

De Van Gogh fietsroute is zo’n geweldig initiatief dat het door de Fiets- en Wandelbeurs zelfs is bekroond met een internationale prijs: Europese fietsroute van het jaar 2016. In de strijd om de titel liet Van Gogh kanshebbers uit Frankrijk, Zwitserland en België achter zich. De jury was vooral onder de indruk van het thema, de flexibele indeling van de route en het routeboekje. Het is de eerste keer dat een Nederlandse fietsroute er met de trofee vandoor gaat.

Sleeping with Van Gogh

Om je tour helemaal compleet te maken tippen we graag het bijzondere logeerconcept ‘Sleeping with Van Gogh’. Op vijf verschillende locaties in Noord-Brabant liggen unieke accommodaties waar je verblijft in de sfeer van Vincent van Gogh. De ene keer in een lodgetent, de andere keer in een boerderijtje…

Waar wacht je nog op? Pak je spullen, spring op de fiets en begin aan deze geweldige tocht!

Praktische informatie

Wat? Van Gogh fietsroute
Waar? Provincie Noord-Brabant
Meer weten? Visit Brabant

Beelmateriaal: Visit Brabant