Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Weekje weg in Nederland
Zin om er even tussenuit te gaan, maar wil je niet te lang van huis? Of hebben de kinderen maar een weekje vrij? Ga een weekje weg in Nederland! Omdat je niet ver hoeft te reizen, houd je alle tijd over om te genieten van je vakantie en haal je het maximale uit je weekje weg. Bovendien is Nederland verrassend veelzijdig!

De leukste plekjes voor een paar dagen weg

Tips voor een weekje weg »

De voordelen van een weekje weg in Nederland

Een weekje vakantie vliegt voorbij, maar wanneer je kiest voor een bestemming in eigen land haal je er het maximale uit, je bent namelijk altijd snel op de plaats van bestemming. Nederland is daarnaast ook ideaal voor een last-minute vakantie, je hoeft alleen te zoeken naar een fijne accommodatie en geen rekening te houden met het boeken van eventuele vliegtickets of een huurauto.

Nederland heeft zoveel mooie en fijne plekjes: leuke steden, maar ook rustige bestemmingen waar je de drukte ontwijkt. Plekken waar je tot rust komt, nieuwe energie opdoet en echt even tijd voor elkaar hebt. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier onze tips voor een weekje weg in Nederland.

Op vakantie met kinderen

Voor een vakantie met kinderen is Nederland niet alleen leuk, maar ook erg praktisch, want je bent er lekker snel. Neem ze mee naar een strandhuisje, waar ze van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in de branding kunnen spelen. Of kies voor een leuke (glamping) accommodatie op een boerderij waar kinderen mogen helpen met het verzorgen van de dieren. Maak samen plezier of laat ze lekker hun gang gaan en geniet van wat tijd voor jezelf. Een stapel tijdschriften, dat ene boek waar je thuis nooit aan toekomt… Tijdens een weekje vakantie heb je alle tijd om te relaxen!

Weekje weg in Nederland met je partner

Zin om er met z’n tweeën een paar dagen tussenuit te gaan? Tijdens een weekje weg heb je tijd om bij te kletsen en nieuwe herinneringen te maken. Ga samen naar een leuke stad, bijvoorbeeld een van de charmante Hanzesteden. Slenter door de straatjes, kies een gezellig terrasje uit voor de lunch en geniet aan het einde van de dag van een glaasje wijn en lekkere borrelplank.

Wil je juist de drukte ontvluchten en even alleen op de wereld zijn, kies dan voor een romantisch plekje in het bos. Wat dacht je van een huisje met hot tub of whirlpool?

Groepsaccommodaties in eigen land

Ook voor een weekje weg met familie of vrienden is ons eigen land ideaal. Iedereen kan komen en gaan wanneer het uitkomt, behalve de accommodatie hoef je verder niet veel vooraf vast te leggen. Je hebt alle ruimte om samen te zijn, maar iedereen heeft ook een eigen plekje om zich af en toe even terug te trekken. Vaak is er een tuin waar kinderen kunnen spelen, een speelruimte binnenshuis en een grote woonkeuken waar je samen kunt koken en eten. Soms zijn er ook luxe extra’s zoals een sauna of hot tub en er zijn ook groepsaccommodaties waar elke slaapkamer een eigen badkamer heeft.

Vind je het lastig kiezen waar je je weekje vakantie Nederland door moet brengen? We hebben de karakteristieken per provincie voor je op een rij gezet:

Op vakantie in eigen land

Lange tafel gedekt met om'a serviesDe leukste plekjes voor een paar dagen weg

Op vakantie in eigen land? Zoveel mooie plekjes waar je uit kunt kiezen! Lees onze tips voor een weekje weg in Nederland.