Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Duurzame vakantie
Accommodaties besteden steeds meer aandacht aan duurzaamheid. De basismaatregelen worden bijna overal wel getroffen, maar er zijn ook adressen die nog een stapje extra doen om een overnachting zo duurzaam mogelijk te maken. Ga jij graag bewust(er) en duurzaam op vakantie? Kijk dan eens bij deze bijzondere plekjes.

Bewust(er) op vakantie

Alle duurzame plekjes »

Wat doen accommodaties om te verduurzamen?

Zonnepanelen, goede isolatie, waterbesparend sanitair, recyclen, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, koken met biologische streekproducten, een eigen moestuin… Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van dingen die accommodaties doen om een overnachting zo duurzaam mogelijk te maken. Sommige dingen zijn tegenwoordig eigenlijk wel vanzelfsprekend, andere maatregelen vragen wat meer denkwerk, inspanning of investeringen.

Green Key keurmerk

Accommodaties die actief bezig zijn met duurzaamheid herken je aan het Green Key keurmerk, in Nederland is dit het meest gebruike duurzaamheidkeurmerk. Bedrijven met dit certificaat doen op het gebied van duurzaamheid meer dan volgens de wet verplicht is. Ze doen er alles aan om de impact op het milieu te beperken, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort en de kwaliteit voor jou als gast. Inmiddels zijn er al veel Nederlandse bedrijven die het keurmerk mogen dragen; van hotels en restaurants tot dierentuinen en vakantieparken.

Vakantie met een grotere betekenis

Duurzame vakantie?

Uiteraard is niet op reis gaan de meest duurzame optie van vakantie vieren, maar dat is wel een hele grote opoffering. Wel kun je bewust kiezen voor een duurzame accommodatie voor je weekendje weg of vakantie. Er zijn al een flink aantal bijzondere plekjes die stappen zetten naar steeds meer duurzaamheid. De geselecteerde plekjes voldoen aan meerdere van de volgende criteria:

1. 100% zelfvoorzienend

2. 25 kilometer regel – producten uit de streek

3. bereikbaar met openbaar vervoer

4. biologisch afbreekbare verzorgingsproducten

5. afval scheiden

6. duurzaam gebouwd

7. spaarlampen

8. energie opgewekt door zonnepanelen

9. waterbesparende kranen

10. hergebruik van regenwater

Door al deze stappen op weg naar een betere wereld wordt jouw weekendje weg en vakantie nog net iets fijner!Bewust(er) op vakantie

Steeds meer accommodaties kies voor duurzaamheid. Ga jij graag bewust(er) op vakantie? Kijk voor een duurzame vakantie bij deze bijzondere plekjes.