Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Kidsproof vakantie
Samen met je kinderen op vakantie is pas echt een feest als je op een adres verblijft waar alles klopt. Waar kinderen zichzelf mogen zijn en waar jij als ouder zorgeloos kunt genieten. Gelukkig zijn er steeds meer bijzondere adressen te vinden waar je als gezin welkom bent.

De fijnste kindvriendelijke adressen

Meer »

Enthousiaste ontdekkingsreizigers

Wil je zelf ook van de vakantie van je kinderen kunnen genieten, dan is het belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben. Het klinkt cliché, maar het is zo waar… Het hoeft niet per definitie te betekenen dat je jezelf moet wegcijferen. Kinderen zijn enthousiaste ontdekkingsreizigers, die de wereld onbevangen tegemoet treden. Aanpassen kunnen ze zich als de beste en taalbarrières verdwijnen door hun spontaniteit als sneeuw voor de zon.

Wat is kindvriendelijk?

Maar wat maakt een vakantie nou ‘kidsproof’? Het begint allemaal met een kindvriendelijke accommodatie: een plek waar je kinderen veilig kunnen spelen en rustig kunnen slapen (en jij dus ook). Op een kindvriendelijke camping kun je je kinderen bijvoorbeeld rustig zelf naar de speeltuin laten gaan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze ergens een drukke weg op lopen. Kies je voor een vakantiewoning of voor glamping, dan is het fijn als in je huuraccommodatie voorzieningen aanwezig zijn voor de allerkleinsten, zoals een kinderstoel, kinderbestek en stopcontactbeveiligers. Dat is de praktische kant. En dan nu de leuke dingen. Dat hoeft helemaal geen schreeuwerige animatie te zijn: een trampoline, schommel of zandbak is vaak al genoeg. Helemaal leuk wordt het als er kleinschalige activiteiten worden aangeboden, waarbij kinderen bijvoorbeeld meer leren over de natuur of zelf broodjes bakken boven een kampvuur.

Bijzondere kidsproof accommodaties

Wil je een weekendje weg met de kinderen? Kijk eens verder dan het bungalowpark. Wat is er leuker dan met je gezin slapen in een pipowagen, een boomhut of op een boerderij? Overdag zijn ze druk met het helpen van de boer of het bouwen van een hut. Ze ontmoeten vriendjes en vriendinnetjes en zijn de hele dag op pad. Ondertussen kun jij genieten van een goed boek! En zoek je een bestemming voor de zomervakantie? Er zijn heel veel bijzondere adresjes waar je heel goed met kinderen kunt verblijven en waar je zelf ook volop geniet! Van ingerichte safaritenten op minicampings tot sfeervolle vakantiehuizen op idyllische locaties en gezellige hotels waar kinderen meer dan welkom zijn.

Volop genieten tijdens je kidsproof vakantie

Wat een verblijf op zo’n kindvriendelijke plek extra gezellig maakt, is dat jullie natuurlijk niet het enige gezin zijn dat er verblijft. Tijdens het buitenspelen worden je kinderen al snel vriendjes met kinderen uit andere gezinnen en wie weet ontmoet je zelf wel andere ouders met wie het enorm klikt. Om ervoor te zorgen dat ook ouders een heerlijke vakantie beleven, bieden veel kindvriendelijke accommodaties bovendien extraatjes aan die ervoor zorgen dat jij het lekker rustig aan kunt doen. Een goed voorbeeld is ‘table d’hotes’. Dat wil zeggen dat je na zo’n lekker lui dagje niet hoeft te koken, maar met het hele gezin kunt aanschuiven voor een gemeenschappelijke maaltijd, waarbij je vaak ook nog eens de plaatselijke specialiteiten kunt proeven. Je zou dus kunnen zeggen dat clichés zo gek nog niet zijn. Want wie wil er nou geen vakantie waarbij jong en oud evenveel kunnen genieten?
De fijnste kindvriendelijke adressen

Kidsproof vakantieadressen. Genieten van vakantie op plekken waar kinderen meer dan welkom zijn en waar je als ouder ook vakantie hebt.