Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in Zeeland
Wist je dat de zon in Zeeland het meest schijnt van heel Nederland? En dat komt goed uit, want Zeeland heeft ook nog eens een lange kustlijn met fijne stranden en heel veel water voor watersportliefhebbers. Dus of je nu houdt van strandvakanties of actieve vakanties, je zit altijd goed met een vakantie in Zeeland.

Waarom een vakantie Zeeland?

Er zijn mensen die jaar in, jaar uit vakantie vieren in Zeeland. Ze gaan zeilen of duiken, of brengen hun vrije dagen door aan het strand met kitesurfen, suppen, luieren en af en toe een frisse duik. Wie liever vaste grond onder de voeten wil houden, kan gaan fietsen en wandelen in de duinen en bossen langs de Zeeuwse kust. Of bezoek de indrukwekkende Deltawerken, die Nederland beschermen tegen een nieuwe watersnoodramp. Bij Deltapark Neeltje Jans leer je veel over de geschiedenis.

Middeleeuwse stadjes

Maar niet alles in Zeeland hoeft te maken te hebben met de zee, al speelt die op de achtergrond altijd wel een rol in het dagelijks leven op de eilanden. In Zeeland vind je ook sfeervolle Middeleeuwse stadjes om in te struinen, shoppen en een terrasje te pakken. Wat denk je van:

  • Middelburg, de hoofdstad van Zeeland met leuke winkels en mooie gebouwen uit de Gouden Eeuw.
  • Goes, met als kloppend hart de Grote Markt en midden in de stad de overblijfselen van een middeleeuws kasteeltje.
  • Veere met de indrukwekkende Grote Kerk en veel terrassen en winkeltjes.

Overnachten in Zeeland

Logisch dus dat je het liefst een paar dagen wilt blijven slapen in Zeeland. Dat kan dan ook op de leukste plekjes. Overnachten op het strand in een van de strandhuisjes is natuurlijk heel bijzonder, maar ook op andere plekken op de Zeeuwse eilanden vind je volop gezellige vakantiehuisjes en B&B’s. Kom je alleen naar Zeeland, met zijn tweeën, of met een gezin, een hele familie of vriendengroep? Er is altijd wel een accommodatie te vinden die bij je past. Veel plezier tijdens je vakantie in Zeeland alvast!

De leukste vakantiehuizen in ZeelandOok leuk om te lezen:
Stedentrip: Middelburg Winterstad Winter in Middelburg, een prachtig stadje in Charles Dickens sferen. Alle moois en lekkers op loopafstand van elkaar, een perfecte stedentrip! Onze tips: Liesbeth , 22 december 2016 Gastblog: beachresort op Goeree Overflakkee Kom genieten van strand, zee en rust tijdens een luxe verblijf bij Oasis Parcs Punt West Hotel & Beachresort. Prachtige villa's en suites. Heleen , 8 september 2016 Impressie: Chez sur Mer Freelance journalist Elisah Jacobs legt Bijzonder Plekje Chez sur Mer vast op beeld. Bekijk de sfeervolle foto's. Marleen Brekelmans, 21 februari 2015 Getest: Strandhuisjes Groede Slapen op het strand, een bijzondere ervaring in de strandhuisjes van Strandcamping Groede. Marleen Brekelmans, 10 april 2014 Zeeland: Vakantie? 5 redenen om te kiezen voor Zeeuws-Vlaanderen! Een weekendje of op vakantie naar Zeeland? 5 redenen om te kiezen voor Zeeuws-Vlaanderen! We vertellen je graag waarom je hier moet zijn. Marleen Brekelmans, 15 april 2017 Tip: Een Nachtje in de Kerk In het Zeeuwse Vrouwenpolder staat een charmant kerkje, omgetoverd tot smaakvolle B&B. Eigentijds, hip en heel bijzonder. Marleen Brekelmans, 1 juni 2018 Stedentrip: 24 uur in Middelburg Bezoek een van de gezelligste stadjes van Zeeland, Middelburg. Marre , 20 mei 2018 Zeeland: I Love Zeeland I love Zeeland! Mosselen, bolus en boterbabbelaar. En dan hebben we het alleen nog over het eten! Marre , 20 mei 2018 Ontdek: 10 redenen waarom vakantie in een strandhuisje uniek is Ontdek: 10 redenen waarom vakantie in een strandhuisje uniek is! Marre , 10 maart 2017 Boek: Hello Zeeland, de leukste adressen In Hello Zeeland vind je de leukste adressen van Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren. Een fijn boek voor tijdens je weekendje weg of vakantie in Zeeland. Marleen Brekelmans, 22 juli 2018 Zeeland: 5x bijzonder overnachten op Walcheren Zeeland is een geweldige vakantiebestemming. Meer zon, meer zee. Bekijk de fijnste vakantieadressen op Walcheren. Marleen Brekelmans, 2 juni 2018 Zeeland: 4 leuke & lekkere adressen Deze leuke en lekkere adressen mag je niet missen wanneer je naar Zeeland (op vakantie) gaat! Marleen Brekelmans, 2 juni 2018 Stedentrip: Zierikzee in 6 tips Laat je verrassen door Zierikzee, een havenstadje op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Heleen , 15 januari 2018

De meeste zon en zee in Zeeland

De provincie met de meeste zonne-uren. Ideaal dus voor jouw vakantie! Zeeland is the place to be voor jouw vakantie. Boek een van deze adressen!