Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Persoonlijk getest
Hoeve Beusdalshof
Boutique hotel
1 - 2 personen
vanaf € 125 per nacht

Bijzonder hotel in het Limburgse Heuvelland

Hoeve Beusdalshof is een boutique hotel in het Limburgse Heuvelland. Een hotel in een monumentale carréhoeve, met acht suites, allemaal anders qua formaat en interieur. Een hotel waar je verblijf altijd te kort is. Je gaat er, net als de eigenaren Derk en Anna, je hart verliezen.

Rijksmonument in nieuwe jas

Ondanks dat de hoeve ruim tien jaar leeg stond, zagen Derk en Anna de charme van het oude pand. In eerste instantie gekocht om te gaan wonen. Er bleef echter nog zoveel ruimte over in de ‘vleugels’ dat het idee ontstond een hotel te beginnen. Niets maakte plaats voor iets; iets heel bijzonders. Samen met architect Derk Veldhoen zijn eigentijdse ingrepen prachtig verwerkt in de monumentale hoeve. Een hotel met aandacht vormgegeven, waar oude details naadloos aansluiten bij hedendaags design. Smaakvol ingericht door Anna, kunstenares en fotografe, en met liefde gerund door Derk, Anna en Saartje.

Dat is niet het enige wat je verblijf hier bijzonder maakt. Je wordt hier verwend met een ontbijt (à la carte) dat perfect past bij jouw wensen, met oprechte aandacht en met zo’n fijne ontspannen sfeer dat je langer wilt blijven. Om je onder te dompelen in een wereld van warmte en gastvrijheid…

De suites van Hoeve Beusdalshof

De acht verschillende suites ademen allemaal dezelfde serene sfeer; door de verfijnde afstemming van kleur op de wanden, de zachte stoffen op de op maat gemaakte bedden, het met zorg gekozen behang en de bijzondere antieke meubels. Een Jura koffiemachine, badproducten van Marie Stella Maris en kleine attenties zorgen voor dat beetje extra luxe. Net als de lounge van het hotel, waar je welkom bent voor een goed glas wijn of een Limburgs biertje met lekkers uit het Limburgse land.

Op pad met de tips van Derk en Anna

Derk, Limburger uit begeerte, niet uit geboorte, kent de omgeving vanuit zijn werk als geen ander. Maar ook Anna doet niets liever dan pareltjes ontdekken en ze bij je onder de aandacht brengen.

Door de strategische ligging van Hoeve Beusdalshof tussen de steden Maastricht, Aken en Luik kun je hier alle kanten op. Je proeft hier de sfeer van drie landen: Zuid-Limburg voelt al als een stukje buitenland, daarnaast ben je zo de grens over naar België (Franstalig) én Duitsland.

Een hotel voor fijnproevers en levensgenieters

Wil je meer proeven? De culinaire aanbevelingen van Derk en Anna laten je gegarandeerd watertanden. Zo mag je de markt voor fijnproevers in Aubel, in de Voerstreek, niet missen. Moet je naar de markt in Luik om op zondag bij Les Olivettes een pintje te pakken en mee te zingen. En staat Freddie met de lekkerste kazen op de markt in Visé. Oh, en vergeet de vlaai van Peter Lemmens niet, biertjes proeven bij het Gulpener BrouwLokaal (waar je naar toe kunt wandelen) en binnen lopen bij de Eetwinkel van het Heuvelland.

Met alle tips die je krijgt, is je verblijf hier sowieso te kort. Denk je er aan een extra nacht te boeken?

Uit eten?

De favoriete restaurants van Derk en Anna:

  • Restaurant L’Atelier in Gulpen met een jong en ambitieus keukenteam
  • Restaurant Du Nord in Noorbeek, met zijn Franse keuken vol Limburgse invloeden
  • Hoeve de Bies in Voeren (België), bourgondisch genieten met Nederlandse gastvrijheid
  • Café Sjiek in Maastricht, hét geliefde eetcafé van de stadHoeve Beusdalshof Lemmensstraat 71-73 6273 NB Ingber

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: