Even geduld...

Bij de meeste mensen staat deze plek waarschijnlijk niet op het wensenlijstje voor een komende stedentrip. Maar Tallinn zal je verrassen. Hoe meer je door de stad wandelt, hoe duidelijker het wordt dat de mensen hier trots zijn op hun erfgoed. De oude stadsmuren staan nog fier overeind. Je kunt er over wandelen (er zitten zelfs cafeetjes in verstopt) en de muren bieden je een mooi uitzicht over de stad.

Het oude centrum van Tallinn

De huizen in het oude centrum hebben prachtige houten, gekleurde deuren. De stad ademt een sfeer die zich het beste laat vertalen als een combinatie van Oost-Europees en Russische invloeden. 

Midden in de oude stad is er in november en december een gezellige kerstmarkt waar regelmatig optredens te zien zijn. Bestel een glaasje glogg (de lokale variant van gluhwein) en struin over het marktje met lokale snuisterijen.

Het oude centrum is grotendeels autovrij en de afstanden zijn goed beloopbaar. Af en toe zie je achter een deur een verstopte binnenplaats of kleine straat. Altijd word je vriendelijk begroet door de, soms markante, lokale bewoners. Breng zeker een bezoek aan de St. Catherine's Passage. Als je niet weet dat deze passage bestaat, loop je er zo voorbij. Je vindt de locatie gemakkelijk op deze kaart.

Stadswijk Kalamaja

Wat verder buiten het centrum ligt Kalamaja. Deze wijk is bekend om zijn oude houten, gekleurde huizen en is leuk om even doorheen te wandelen. 

Telliskivi

Net over het spoor vind je Telliskivi, een unieke plek in de stad. Het omgebouwde fabriekscomplex, oorspronkelijk gestart als een onafhankelijke broedplaats voor creatieve (IT) bedrijven, is nu een plek waar de locals vele uren slijten in een van de gezellige cafe's of restaurants. De oude gebouwen in Telliskivi worden opgevrolijkt door prachtige streetart en sommige zijn gevuld met mini winkelstraatjes. Zoek sowieso de winkels HomeArt & Tali even op!

Tali: Kotzebue 33 
HomeArt: Telliskivi 60a

Meer lezen over Tallinn? Kijk waar je het lekkerste eet in de hoofdstad van Estland.

Praktische info:

Vervoer: LOFT vliegt meerdere keren per week naar Tallinn.
Overnachten? Merchant House Hotel.
Wat: Leuke plekken om te eten & drinken in Tallinn.
Meer info? Visit Tallinn
Tip: Met de Tallinn Card heb je gratis toegang tot het OV en vele museums & bezienswaardigheden.

(Foto's: kerstmarkt Mari Kadanik, Kalamaja Kadi-Liis, headerfoto oude stad Toomas Volmer)