Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
An Diek
6-persoons woonboerderij
2 - 6 personen
vanaf € 330 per weekend

Monumentale (vakantie-)boerderij in Staphorst

De monumentale boerderij An Diek ligt aan de Diek in het Overijsselse dorp Staphorst. De woning stamt uit 1850 en is in 2018 verbouwd tot een comfortabel vakantiehuis met een authentiek karakter. Opvallend aan de buitenkant zijn de groene luiken en blauwe raamdorpels, typerend voor de huizen in Staphorst.

Een luxe vakantieboerderij met sauna

De woonboerderij is zorgvuldig gerenoveerd, aangepast aan de tijd en met oog voor ‘toen’ waardoor je nog veel authentieke details terugziet. De woonkeuken van An Diek is van alle gemakken voorzien en in traditionele stijl ingericht met een ronde eettafel en traditioneel beschilderd rood houtwerk. In de woonkamer zijn karakteristieke elementen gecombineerd met een moderne zithoek. Leuk is ook de opkamer, waar je nu een lekkere loungehoek vindt. De slaapkamer op de begane grond heeft een eigen luxe badkamer met sauna, de twee slaapkamers op de eerste verdieping delen een badkamer. De ruime vakantiewoning biedt plaats aan maximaal zes personen.

Verken Staphorst op de fiets vanuit An Diek

In de omgeving van vakantiehuis An Diek is van alles te zien en beleven. Ga eropuit, bijvoorbeeld met een huurfiets, en ontdek de dorpen Staphorst en Rouveen. Leer meer over de geschiedenis en folklore tijdens een bezoek aan de Museumboerderij en maak een mooie wandeling of fietstocht door een van de natuurgebieden in de buurt. Ook leuk: Hasselt, Meppel, Zwolle en Giethoorn met nationaal park Weerriben-Wieden liggen allemaal op 20 kilometer van Staphorst.

Bezig...
Ga naar de website


An Diek Oude Rijksweg 243 7954 EH Rouveen

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: