Even geduld...

Je kinderen zes weken lang ‘entertainen’ en om je heen hebben tijdens de zomervakantie is af en toe een hele opgave. Soms gaat alles van een leien dakje, maar er zijn dagen dat je je kinderen wel achter het behang kan plakken. Dat je er van baalt dat ze alleen maar op de bank hangen met hun tablets en telefoons. Dat Netflixen het enige is dat ze nog leuk vinden en dat ze niet meer naar buiten te krijgen zijn, ookal is het stralend weer. Gelukkig is er een hele leuke oplossing, die niet alleen jij maar ook je kinderen geweldig vinden. Boek een zeilvakantie voor je kinderen bij ’t Garijp in Friesland. Gegarandeerd een succes!

Zeilschool ‘t Garijp

Midden in Friesland ligt Watersportcentrum ’t Garijp, al ruim 50 jaar een begrip. Niet alleen voor zeilkampen, maar ook dé plek in Friesland om te leren suppen, kiten en windsurfen. Voor een korte of lange vakantie, voor jong en oud. Ook volwassenen kunnen hier een (individuele) zeilcursus boeken, alles onder begeleiding van erkende instructeurs.

Vanuit een tweehonderd jaar oude verbouwde boerderij in Goingarijp worden de cursussen en kampen georganiseerd. De boerderij ligt uiteraard aan het water en met je bootje vaar je binnen enkele minuten het Sneekermeer op. De ligging is echt perfect voor een supertoffe outdoor vakantie op en aan het water. 

Zeilkamp

De eerste vaaruren maken in een Optimist? Of een Topaz Uno of Laerling besturen? ’t Garijp leert kinderen de fijne kneepjes van het zeilen. Afhankelijk van leeftijd en ervaring worden de kinderen ingedeeld in groepjes waarin ze theorie leren en het water op gaan. Alle groepen ontbijten gezamenlijk, waarna er onder begeleiding van de instructeurs de zeilen worden gehesen. Er wordt gezeild tot een uur of vijf. Daarna is er een uurtje vrij tot het gezamenlijke avondeten. Elke avond staan er andere activiteiten op het programma, georganiseerd door de instructeurs. Geen dag is hetzelfde! 

Suppen, waterskiën en windsurfen

Naast zeilen is er zoveel meer te doen. Liever leren windsurfen? Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom tijdens een windsurfkamp. Is jouw kind stoer en vindt hij/zij het leuk om te leren waterskiën of wakeboarden? Snel aanmelden maar!

Windsurfen, zeilen, suppen, kitesurfen…. het Board Camp is de ultieme combinatie van gave en stoere watersporten die jouw kinderen onder de knie kunnen krijgen. Echte waterliefhebbers tussen 12 en 18 jaar gaan het avontuur aan en leren in een week tijd alle in’s en out’s over deze verschillende watersporten.
Praktische informatie:

Wat? Watersportcentrum ’t Garijp
Waar? It String 7, 8511AB Goingarijp
Voor wie? voor waterratten vanaf 7 jaar
Prijs vanaf: € 230,- voor een minikamp

TIP: vind je je kind nog te jong om een paar dagen op kamp te gaan? Verblijf zelf bij een Bijzonder Plekje in de buurt en laat je kind overdag deelnemen aan het zeilkamp en ’s nachts lekker ‘thuis’ slapen.

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: