Even geduld...

Zeilen over de Friese meren, een sloep huren, hele dagen op het water, je hoofd leeg waaien: op het water in Friesland is het volop genieten. Voor jong en oud een beleving! Ontdek Watersportcentrum ‘t Garijp en wat een dagje of meerdere dagen op het water met je doen (en met je kinderen).

Zodra je het water op gaat, krijg je een vakantiegevoel. Of dat nu komt door het gekabbel en geklots, het wuivende riet langs de kant, de wind door je haren of de eindeloze vergezichten; water werkt ontspannend. Een of meerdere dagen op het water kunnen ervoor zorgen dat je als herboren weer naar huis gaat, helemaal als je kiest voor de Friese meren.

Vier zeilbootjes op een rij, met mooie wolkenlucht erachter

Watersportcentrum ‘t Garijp

In het Friese Goingarijp, ten zuidoosten van Leeuwarden, ligt Watersportcentrum / Zeilschool ‘t Garijp. Al ruim 50 jaar is deze Friese zeilschool en groepsaccommodatie een begrip. Zeilkampen, bedrijfsuitjes en bootverhuur; ‘t Garijp heeft alles in huis voor spetterende avonturen. De locatie van de zeilschool is gunstig, aan een zijtak van de Goïngarijpsterpoelen, die in verbinding staat met het Sneekermeer. Klein stukje varen en je zit op een van de bekendste meren van Friesland.

Zowel de lessen als het overnachten vindt plaats in de eeuwenoude boerderij, gezellig ingericht en met verschillende slaapzalen.

Luchtfoto van de boerderij waar de zeilschool gevestigd is

Twee tieners zeilen op een Fries meer, bij harde wind

Zeilkampen voor de jeugd

Verlang jij ernaar dat je kinderen zich eindelijk eens losmaken van hun schermen? Hele dagen ‘ouderwets’ actief buiten zijn? Met leeftijdsgenoten plezier maken zonder dat het draait om de online wereld? Sporten, spelletjes doen aan tafel… Laat ze een paar dagen op zeilkamp gaan, gegarandeerd leuk!

‘t Garijp organiseert verschillende soorten kampen, om te leren zeilen, windsurfen, kiten of suppen, voor zowel beginners als gevorderden. Voor kinderen vanaf 10 jaar tot tieners tot 18 jaar. Voor een paar dagen of een hele week. Zo leuk en gezellig om met leeftijdsgenoten in de bootjes (Valken, Optimisten, Laerling, Topaz Uno, Topaz Duo, Topaz Tres en de Rebel) te stappen en de hele dag het water op te gaan. Na het oefenen begint het echte werk en wordt er ook een dagtocht gemaakt naar Joure, Terherne of bijv. Langweer. Uiteraard wordt de theorie niet vergeten, die moet je beheersen om veilig het water op te kunnen en met een CWO-diploma naar huis te gaan.

Ben je bang dat een week zeilkamp gaat vervelen? Kies dan voor een van de combinatie kampen. Een week zeilen en surfen of liever kiten, suppen en surfen, het kan!

Twee jongetjes met zwemvest op een houten steiger, zeilbootje op de achtergrondWaterpret met vier meisjes in een zeilboot

Een gezonde maaltijd op tafel

Met stevige trek van een dag in de buitenlucht schuift iedereen ‘s avonds aan lange tafels om samen te eten. Mocht je je als ouders zorgen maken of je kinderen tijdens de zomerkampen wel goed eten, dan biedt ‘t Garijp de perfecte oplossing. Niemand minder dan topchef en televisiekok Piere Wind werkt namelijk samen met de zeilschool en heeft een gezond en verantwoord menu samengesteld. Pierre is onder andere bekend om zijn gerechten zoals mosterd-sambalijs, dropsoep en de spruitjesburger. Maar geen zorg hoor, voor ‘t Garijp bedacht de bekende chef minder extreme gerechten en andere lekkernijen; een zomers dagmenu om je vingers bij af te likken.

Zeilboot- en sloepverhuur bij ‘t Garijp

Ook voor volwassenen zijn er mogelijkheden om te leren zeilen via CWO-opleidingssysteem. De Valkjes liggen voor je klaar om een dag het water op te gaan. Leuk als je kind op kamp is en jij ook een dag les krijgt. Je gaat een volle dag het water op waarbij zowel de theorie als de praktijk aan bod komen.

Kun je al zeilen en wil je graag het water op, maar heb je geen eigen boot? ‘t Garijp verhuurt Polyvalken, incl. buitenboordmotor en zwemvesten.

Liever een dagje het water op zonder zeilen? Huur een sloep om de Friese meren op te gaan, af en toe aan te leggen bij een eilandje, een duik te nemen, een terrasje te pikken onderweg… De sloepen, voor 2 tot 15 personen, zijn per dag te huur. Een picknickmand erbij huren kan ook of meer even aan bij het leuke Picknickers bij Terherne.

Een rij zeilboten (Valken) aan de steigerEen sloep op het water in Friesland

Handig om te weten over ‘t Garijp

Wat: Watersportcentrum en zeilschool ‘t Garijp
Adres: It String 7, 8511 AB Goingarijp
Zeilkampen: in de meivakantie, met Hemelvaart en Pinksteren, in de zomervakantie en herfstvakantie
Prijs zeilkamp vanaf: € 280,- (weekend Pinksteren)
Bootverhuur vanaf: € 95,- per dag

Neem een kijkje bij ‘t Garijp voor meer informatie

Ontdek ook deze plekjes: